Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Duktiga juniorer fr.v. 2:an Leif Tobias Lövlund, 1.an Sindre Skoglund och 3:an Emil Håkansson. Foto: Lars Björk

Duktiga juniorer fr.v. 2:an Leif Tobias Lövlund, 1.an Sindre Skoglund och 3:an Emil Håkansson. Foto: Lars Björk

Norge utklassade vid NM

Vid NM i kombinerat skytte i Danmark vann Norge överlägset nationskampen med Sverige på en andra plats. Individuellt var det juniorer och veteraner som höll stilen för Sverige med klassegrar.

2014-08-08

Individuellt var det veteranen Bertil Kainulainen, Värmland som var ende svensk som vann sin klass och det på fina 357p, vilket var högsta svenska poäng. En svensk till som hade 357 p var Emil Håkansson och han hamnade på en fin 3 plats med det resultatet i junior klassen.

Bäste skytt var en junior från Norge, Sindre Skoglund, som hade 372p. I nationskampen var Norge överlägsen och vann med 105p före Sverige som var tvåa. På tredjeplats kom Danmark vilket var roligt för dem då NM avgjordes i Danska Herning i år den 1-2 augusti. Det är inte så ofta de står på pallen. Det är de 8 bästa resultaten som räknas i nationskampen. Den sämsta norska skytt hade 356p och den de två bästa svenska hade 356 vilket visar hur överlägsen de var i år.

I damklassen var blev Caroline Karlsson 4 totalt vilket bådar gott inför framtiden då hon är bara 20 år. Hon vann trap på fina 23 träff.

Vi har duktiga juniorer dels Emil som blev 3 totalt men sedan kom Linus Mellgren från Östersund på en fin 4 plats med 346p som också gav en plats i det svenska laget. Han är bara 17 år också så han har en del att hämta framöver i juniorklassen.

Veteranen Bertil Kainulainen vann sin klass med hela 11 poäng vilket var övertygande. Öppenklass var Stefan Frykstedt från Malung bäste svensk och hade en jämn och fin tävling i alla fyra disciplinerna och blev med sina 356p åtta i klassen.

Lars Björk

RESULTAT:

Nationskampen
Vid Nordiska mästerskapen i kombinerat skytte i Danmark den 1-2 augusti 2014 blev det följande resultat i Nationskampen.
1. Norge 2909p
2. Sverige 2804p
3. Danmark 2790p
4. Finland 2765p

NM 2014
Medaljörerna från veteranerna med segraren Bertil Kainulainen i mitten. Foto: Lars Björk

Hornblåsare NM 2014
Hornblåsare vid prisutdelningen. Foto: Lars Björk

Tillbaka till överblick