Svenska Jägareförbundet

Meny

Jaktmässor

Ladda för Elmia Game Fair 18-20 maj

Den 18-20 maj är jaktmässan Elmia Game Fair tillbaka i Jönköping. Svenska Jägareförbundet medverkar så klart på mässan som är en given punkt i kalendern för stora delar av södra Sveriges jägare.

2023-03-02

Efter uppehållet 2021 är det många som ser fram emot att åter kunna samlas för tre dagars fokus på jakten och viltet. Mässans tema är i år varg, en fråga som bara blivit mer och mer aktuell även i den södra delen av landet. Intresset är stort – åsikterna och frågorna många.

- Därför var valet av årets tema givet, säger Klas Brandt, ansvarig för Elmia Game Fair. Vi vill lägga fokus på en fråga vi vet både oroar och engagerar, och där det också är viktigt att vi skapar utrymme för att föra fram fakta, att lära oss så mycket vi kan och samlas runt vad vi som jägare kan göra för att hantera en ny verklighet med varg.

I detta kommer Svenska Jägareförbundet spela en viktig roll. På mässans scen kommer besökare kunna höra bland andra förbundets rovdjursexpert Gunnar Glöersen och riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné dela med sig av sin kunskap och erfarenhet på ämnet.

Självklart kommer det också att finnas utrymme för andra frågor. I Svenska Jägareförbundets monter kommer besökare kunna träffa förbundets experter, prata om aktuella jägarfrågor och få svar på frågor om allt från juridik och bly till älg och mycket annat.

- Precis som utanför mässmiljön vill vi att alla ska känna sig välkomna till Svenska Jägareförbundet, berättar Mariana Skoglund, regionchef syd på Svenska Jägareförbundet. I vår monter kommer det finnas möjlighet att ställa frågor om allt från vilt till medlemskap och jägarexamen. Naturligtvis kommer det även gå att prova på skytte, få troféer bedömda och vinna fina priser.

Lägg till 18-20 maj i kalendern!

Tillbaka till överblick