Vildsvinshjalp.nu - både för Jägare och Lantbrukare - Svenska Jägareförbundet
bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Dalarna

Fotograf: Mostphotos

Fotograf: Mostphotos

Vildsvinshjalp.nu - både för Jägare och Lantbrukare

Jägareförbundet hjälper lantbrukare med vildsvinsskador Vildsvin kan orsaka stora skador på växande grödor. Svenska Jägareförbundet har därför startat Vildsvinshjalp.nu.

2019-04-26

– Syftet är enkelt. De lantbrukare som behöver hjälp med att skydda sina grödor ska enkelt kunna få hjälp, säger Jesper Einarsson jaktvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet. 

Länk till mer information och anmälningssida vildsvinshjalp.nu

Vildsvinshjalp.nu är en hjälpande hand till lantbrukare för att minska vildsvinsskadorna på grödor. Jägareförbundet har tagit fram en praktisk lösning för att minska skadorna med Vildsvinshjalp.nu.

– Lantbrukaren behöver bara gå in och fylla i ett formulär på webbsidan vildsvinshjalp.nu. Därefter ordnar förbundet att han kommer i kontakt med en jägare som kan hjälpa till. 

Jägare anmäler sig (namn, medlemsnummer och kontaktuppgifter) och beskriv dina erfarenheter av vildsvinsjakt, om du har eftersökshund samt lämna kontaktuppgifter till en referens.

– Vildsvinhjalp.nu kommer att skapa jakttillfällen och hjälpa lantbrukarna med att minska skadorna från vildsvin. Vi hoppas att både jägare och lantbrukare ska se positivt på initiativet, säger Jesper Einarsson

 För mer information:

Jesper Einarsson, jaktvårdskonsulent,                               tel. 076-776 60 33

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick