bakgrund

Svenska Jägareförbundet

Magnus Fabbe Nilsson skär upp viltkött på mässans första dag. Foto: Magnus Blomstrand

Bokmässan 2017

Smakprov på viltkött var ett uppskattat inslag av de besökare som strömmade förbi Jägareförbundets monter på Bokmässan. Uppskattningsvis två tusen personer smakade på våra läckerheter under de fyra mässdagarna.

Morgan i samspråk med besökare. Foto: Eva Josefssson

Jägareförbundet Västra Götaland Västs deltagande på Bokmässan börjar bli tradition. Det var tredje året vi deltog i ett samarrangemang med Studieförbundet på under avdelningen Livsstil och Mat. Från Förbundet medverkade Christina Nilsson-Dag. (som vi tyvärr inte fångade på bild)

Vår monter var bemannad hela tiden under de fyra mässdagarna. Och då och då hade vi besök av kända profiler och TV-kockar.

 

 

 

 

 Carl Dahlöf och Eva Josefsson (KustCharken) tillsammans med Anders Levén. Foto: Morgan Andersson

 
Tareq Taylor besöker vår monter där Eva från Kustcharken serverar. Foto: Morgan Andersson


Målskytte med blåsrör. Foto: Eva J och Magnus B.

För främst yngre deltagare fanns chans att pröva på målskytte med blåsrör. I samband med detta informerade vi om vårt skol-och ungdomsprojekt i Västra Götaland Väst.

Viltköttet som serverades i montern kom från Koberg. Efter slakt transporterades det ill KustCharken som tillredde det. Vi serverade: Rostbiff på älg, rostbiff på dovvilt, rökt vildsvin, rökt rådjur samt viltkorv som gjorts på en blandning av alla de fyra viltslagen. Det varierade lite bland deltagarna vad som ansågs vara godast, men en klart var att dovhjortsfilé och rökt vildsvin uppskattades mest.

Förutom smakprov, som naturligtvis var den stora begivenheten, så informerade vi om NVR och delade ut markeringslappar för viltolycka. Vi fick även möjlighet att informera främst yngre besökare om vår kursverksamhet och hur man kommer i kontakt med Jägareförbundet.

Stort tack till alla trevliga besökare och teamet som arbetat med mässförberedelserna. Det är roligt att informera om jakt och vilt när vi har så bra produkter att bjuda på och vi kan också konstatera att de allra flesta är mycket positiva till jakt och tillvaratagande av vilt som en ekologisk produkt.


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2017-10-02 2017-10-02