Svenska Jägareförbundet

Meny

Landet runt

JAQT Umeå bjöd upp till skördefest där egenjagat och egenodlat stod på den lyxiga menyn. Från vänster: Anna Wallenius, Martina Nyberg, Linda Johansson, Carina Keskitalo och Sandra Åström Foto: Lisa Ando

JAQT Umeå höll skördefest

VÄSTERBOTTEN. Kvinnliga jägare i nätverket JAQT Umeå bjöd varandra på en lyxbuffé en söndag i november. På temat Skördefest tog var och en med mat som ”mättar en person”. Maten baserades till på egen-odlat eller egen-jagat. När rätterna var framdukade var resultatet i världsklass. Eller som en av tjejerna uttrycket det: Det här blir årets nyårsbuffé, skicka recepten!

2022-12-01

Samtalen var många; första rådjursdrevet för nya hunden, älgen som fälldes, rådjuren som smögs på och spänningen med grisjakt var några av dem.

Diskussionerna kom också in på hur olika älgjaktlag lägger upp lottfördelning och styckning av kött, allt från att alla jägare delar på allt kött oberoende om man varit med och jagat eller ej,
till rätt avancerade lottuträkningar beroende på hur mycket tid man varit med och jagat och om man var med när det sköts eller inte osv.

Spännande att få lite insikt i att köttlotterna hanteras så olika mellan lagen och det var en ynnest att få smaka allt gott och samtidigt ta del av de upplevelser och den kunskap som finns bland kvinnorna som jagar.

Lisa Ando

Tillbaka till överblick