Svenska Jägareförbundet

Meny

– Att en liten del av maten – vi äter hemma hos oss – är mat som vi odlat eller skjutit själva ger i varje fall mig en sorts tillfredställelse som jag inte riktigt kan sätta ord på. Foto: Mikael Grennard

Viltköttet fick Lotta Lundgren att börja jaga

Ni har säkert sett matskribenten, författaren och programledaren Lotta Lundgren i otaliga sammanhang. Men det var maten – och bristen på kunskap om ursprunget – som fick henne att börja jaga. #gillaenjägare

– Jag undrar ibland om inte vår tids rädsla för mat bottnar i kontrollförlust. Vi har ingen relation till matvaror utöver det varumärke som står på förpackningen, men anar att vi inte skulle bli gladare av att veta hur och under vilka omständigheter den hade producerats, förklarar hon.
Numera blir det viltkött på köksbordet, med jämna mellanrum.
– Att en liten del av maten – vi äter hemma hos oss – är mat som vi odlat eller skjutit själva ger i varje fall mig en sorts tillfredsställelse som jag inte riktigt kan sätta ord på. Bra-gjort-känslan är det närmaste jag kommer och det låter ju inte klokt, säger hon.

Viltköttet är bara ett resultat av alla de insatser som svenska jägare gör för miljön, människan och samhället. Så även om du inte själv jagar och nedlägger ditt vilt, gillar du förmodligen jägare utan att veta om det.
Gilla en jägare!

 


2018-11-28 2018-11-29