Svenska Jägareförbundet

Meny

Här blir det middag på några av de 200 miljoner portioner viltkött svenska jägare producerar varje år.

Jakt är inte bara nöje och naturvård utan också en väg till hållbar livsmedelsförsörjning. För resultatet av jakten blir viltkött på bordet som minskar belastningen på miljön. Det är ett utmärkt livsmedel, fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra tillsatser. Faktum är att viltkött har lägst miljöbelastning av allt kött och är något av det mest hållbara och naturliga vi kan äta. Att det dessutom är magert, proteinrikt, nyttigt samt rikt på omega-3 fetter, gör knappast saken sämre. Ett naturligt livsmedel, så nära den vilda naturen man kan komma.

Viltköttet är bara ett resultat av alla insatser som svenska jägare gör för miljön, människan och samhället.

Så även om du inte själv jagar, gillar du förmodligen jägare utan att veta om det.
Gilla en jägare!

Vill du ha tips på viltrecept, gå in på viltmat.nu


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2018-11-25 2018-11-29