Svenska Jägareförbundet

Meny

Skytte

Medaljörerna i damklassen fr. v silvermedaljören Jessica Eriksson, guldmedaljören Cornelia Dagobert samt bronsmedaljören Pia Österberg. Foto: Lars Björk

Färre deltagare på SM i kombinerat för dam och junior

Arvika var det som bjöd in till årets SM i kombinerat skytte i slutet av maj. Som vanligt håller Arvika JSK en hög klass på arrangemanget.

2022-06-14

I damklassen var det Cornelia som håller hög klass på skyttet och sköt mycket fina 365 p, endast tre skyttar hade högre resultat av alla skyttar. Efter ett stabilt skytte belade Jessica Eriksson andra platsen. På tredje plats kom Pia Österberg.

En lite oroande utveckling är att det inte var någon junior med. Detta var också fallet på de fyra NM-kval som hölls i maj i år. Hur gör vi för att locka med dem på ett roligt jaktnära skytte var frågan som diskuterades på tävlingen. Det var även färre deltagare än vanligt 24 skyttar mot 40-50 före pandemin. Är det pandemin som spökar eller vad beror det på?


Pallen i Yngre oldboys fr.v. Olle Bohlin två, Pierre Håkansson etta samt Niclas Persson trea.


I den yngsta klassen av de äldre, oldboys, var det ett bra och jämnt skytte av Pierre Håkansson gjorde att han vann på fina 367 p. Andraplatsen belades av Olle Brolin på 343 p. Tredjeplatsen belades av Niclas Persson på 337 p.I veteranklass var det följande herrar på pallen fr.v. Conny Melin tvåa, Leif Sandelin segrare samt tvåan Mats Larsson.

I år var det bland veteranerna Leif Sandelin som med 369 p var bäst på hugget och vann. Silvret knep Conny Melin på 348 p. Mats Larsson på 316 p fick därmed bronset.


Den nya klassen +70 var det följande medaljörer fr.v. Roger Lundström silver, guldet till Bertil Kainulainen samt bronset till Leif Nord.

I den nya klassen för de över 70 år var det hemmaskytten Bertil Kainulainen som var bäst på hugget för dagen med 359 p. Andraplatsen belade Roger Lundström på 315 p med Leif Nord på en tredjeplats.

I insatsklassen som är öppenklass var det Ola Gustavsson från Värmland som sköt dagens högsta resultat med 375 p där var det sedan Pontus Thuresson som tog hem andraplatsen med 348 p med Robert Jarnedal på tredjeplats med 333 p. Årets JägarSM, som är för öppenklassen, går i år i Oppunda, Katrineholm den 13-14 augusti.

Lars Björk

Dokument

Tillbaka till överblick