Svenska Jägareförbundet

Meny

Viltkött är inte svårt att förädla till goda måltider. Foto: Lena Runer

Viltkött

Vi jagar för att ta vara på det överskott som naturen ger. Viltkött är ett hållbart, naturligt ekologiskt och etiskt livsmedel, fyllt med protein, mineraler och vitaminer. Djuren i skogen har levt ett fritt och naturligt liv och dör oftast snabbt och smärtfritt.

Många säger att det riktiga jobbet börjar efter skottet. Att ta ur, eller passa, ett djur kan kännas besvärligt och svårt när man är ny, därför är det en bra idé att ta hjälp av någon med erfarenhet och inte vara rädd att fråga. Det är ett viktigt moment som med tiden blir enklare.

Här kan du i lugn och ro titta på några pedagogiska filmer om hur det kan gå till, både i skogen och i slakteriet. För dig som vill lära dig mer om hur man bäst styckar vilt erbjuder Jägareförbundet styckningskurser, både digitala och på plats.

Från skog till bord – viltkött är en fantastisk råvara och är inte svårt att förädla till goda måltider. Mer inspiration, tips och råd om hur du lyckas med att tillreda viltkött hittar du på vår sida Viltmat.

Du kan ladda ner våra styckningsschema för älg och vildsvin.

 

Tillbaka till Ny som jägare

 


2023-02-24 2023-03-24