Svenska Jägareförbundet

Meny

Covid 19-rekommendationerna skärps

Smittspridningen med Corona rusar i många grannländer. Detta har fått Folkhälsomyndigheten att skärpa rekommendationerna kring hur samhället ska agera.

I sina nya rekommendationer ökar kraven markant på att hålla avstånd och arbeta hemifrån.

Utvecklingen gör det nödvändigt för hela organisationen att återigen börja reflektera vilken verksamhet som går att genomföra på ett smittsäkert sätt, samt vilka anpassningar som vi behöver vidta för att kunna genomföra fysiska utbildningar och sammankomster.

Vi bedömer det fortfarande som möjligt att genomföra fysiska kretsårsmöten i stora lokaler där man kan undvika trängsel. Men organisationen bör förbereda sig för att kunna ställa om till digitala möten ifall Folkhälsomyndigheten skärper rekommendationerna ytterligare.

Svenska Jägareförbundet kommer att följa utvecklingen noga. Vi har fram tills idag agerat på ett mycket klokt sätt för att minska smittspridningen. Låt oss fortsätta att göra så.

Jaktlag runtom i Sverige bör därför överväga att återgå till regler där exempelvis samlingar sker utomhus och att man i övrigt håller avstånd för att minska eventuell smittspridning.

Läs mer om de nya rekommendationerna på Folkhälsomyndighetens webbplats.


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2021-12-22 2021-12-22