Här blir det middag på några av de 200 miljoner portioner viltkött svenska jägare producerar varje år.
Jakt är inte bara nöje och naturvård utan också en väg till hållbar livsmedelsförsörjning. För resultatet av jakten blir viltkött på bordet som minskar belastningen på miljön. Det är ett utmärkt livsmedel, fritt från antibiotika, färgämnen, nitrit och andra tillsatser. Faktum är att viltkött har lägst miljöbelastning av allt kött och är något av det mest hållbara och naturliga vi kan äta. Att det dessutom är magert, proteinrikt, nyttigt samt rikt på omega-3 fetter, gör knappast saken sämre. Ett naturligt livsmedel, så nära den vilda naturen man kan komma.
Viltköttet är bara ett resultat av alla insatser som svenska jägare gör för miljön, människan och samhället.
Så även om du inte själv jagar, gillar du förmodligen jägare utan att veta om det.
Gilla en jägare!
Vill du ha tips på viltrecept, gå in på viltmat.nu
Att laga vilt är enkelt. Gör så här.
Viltkött är en kvalitetsprodukt ur många aspekter. Men vad vet du själv om viltkött? Gör vårt test och se efter!
Jägarna gör viltköttet till vad det är idag. Viltköttets goda kvalitet härrör direkt till en etisk jakt med respekt för viltet både före och efter skott.
Idag är det tillåtet att sälja viltkött från älg, hjort, rådjur och småvilt direkt till privatpersoner och näringsidkare. Det är alltså genom jägarnas försorg som många i...
Ni har säkert sett matskribenten, författaren och programledaren Lotta Lundgren i otaliga sammanhang. Men det var maten – och bristen på kunskap om ursprunget – som fick...
Visste du att 22 procent av svenskarna äter viltkött minst en gång i månaden? Och att 40 procent av stockholmarna tycker att det är viktigt att kunna äta viltkött?...