SM kombinerat - Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet

Meny

Foto: Mostphotos

SM kombinerat

Svenska Jägareförbundet arrangerar SM i kombinerat skytte varje år. Det är ett SM för dam, junior, oldboys och veteran under maj eller juni samt ett SM för öppenklass som kallas för Jägar SM andra helgen i augusti.

Det är samma grenar på båda SM tävlingarna med fyra grenar. Det är löpande älg 10 skott, stillastående råbock 10 skott (5 i liggande, 3 sittande/knä och 2 stående på 75-110m, jägartrap 25 skott samt compac sporting 25 skott. Detta skjuts av varje skytt både lördag och söndag.

SM kombinerat

Tävlingen skjuts på en dag och skyttarna skjuter en gång på ovanstående grenar.
Årets kombinerade SM för damer, juniorer, yngre oldboys samt veteraner kommer i år att gå i Malung den 24 maj. Här finns inbjudan.

JägarSM

Detta är SM kombinerat för öppenklass. Tävlingen genomförs under andra helgen i augusti lördag och söndag. Alla skyttar skjuter 4 grenar både lördag och söndag och det sammanlagda resultatet räknas.

Vid JägarSm finns det vandringspris för bäste kul- och hagelskytt samt för den bäste totalt under de båda dagarna. I dessa listor finns statuterna samt hur dessa skyttar ligger till efter SM 2019.

I dagsläget är det inte klart med arrangör för 2020. Är det någon klubb som är intresserad så hör av Er till lars.bjork@jagareforbundet.se

Vandringspris Jägarpokalen

Vandringspris Mästarpokalen

Vandringspris Lahtipokalen


  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
2018-12-20 2020-03-09