Svenska Jägareförbundet

Meny

Resultat 2018

Svenska Jägareförbundet arrangerar SM i kombinerat skytte varje år. Det är ett SM för dam, junior, oldboys och veteran under maj eller juni samt ett SM för öppenklass som kallas för Jägar SM andra helgen i augusti.

Vid JägarSm finns det vandringspris för bäste kul- och hagelskytt samt för den bäste totalt under de båda dagarna. I dessa listor finns statuterna samt hur dessa skyttarna ligger till.

Här är resultatlistan från helgens JägarSM i Åmål 2018


Jägar SM

Svenska Jägareförbundet arrangerar varje år SM i kombinerat skytte, Jägar SM. Denna tävling är endast i öppen klass och anmälan kan bara göras av länsjaktvårdsförbunden.

Jägar SM är en tävling som pågår under 2 dagar andra helgen i augusti. Varje skytt skjuter alla 4 grenarna både lördag och söndag. På fredagen är alla banorna öppen för träning.

Till 2018 års tävling har vi inte klart med arrangör. Så snart det är klart kommer information här.

Tävling består av fyra grenar:

  • Löpande älg 10 skott enkellöp på 10 ringad tavla
  • Stillastående rådjur 10 skott, 5 liggande, 3 sittande/knä och 2 stående
  • 25 skott jägarsporting
  • 25 skott Nordiskt trap

Dessa grenar skjuts av varje skytt både på lördagen och söndagen. Antalet deltagare är maximerat till 110. Detta då det inte hinner skjuta fler skyttar på en dag, ändå brukar första skjutlag starta kl. 06.00 och sista 17.30.På Jägar SM skjuts bara en klass vilket är öppenklass. Övriga klasser skjuts separat under maj eller juni, se nedan. Detta för att så många skyttar som möjligt ska kunna skjuta Jägar SM och de övriga klasserna.

Anmälan


Anmälan till tävlingarna görs av länsjaktvårdsförbunden. Mer information kommer på hemsidan. Uttagna skyttar får personlig inbjudan. För uttagningstävlingar kontakta Jägareförbundet i ditt län.
SM kombinerat för dam, junior, oldboys och veteran
Årets SM för dam, junior, oldboys samt veteran arrangeras av Arvika Jsk lördagen den 9 juni. På fredagen är alla banorna öppen för träning.

Dagen före, fredag den 8 juni, går Skyttesportförbundets SM i Enkel Jägarkombination även den i Arvika.


2018-01-08 2019-02-22