Svenska Jägareförbundet Jakt- och viltvårdsuppdraget

Meny

Jakt- och viltvårdsuppdraget

Hagelskytte. Foto: Madeleine Lewander

Hagelskytte. Foto: Madeleine Lewander

Tillfällig vapenamnesti fram till maj

Just nu pågår en tillfällig vapenamnesti i landet.

2013-03-07

Man kan helt anonymt lämna in vapen och/eller ammunition till polisen, meddelar Rikspolisstyrelsen.

Det kan till exempel handla om gamla vapen som någon har haft liggande i garderoben. Möjligheten att lämna Vapen eller ammunition kan lämnas in till polisen utan att den som lämnar riskerar att straffas.
- Inga frågor kommer att ställas, säger Rikspolisstyrelsen.Sverige har haft två tillfälliga vapenamnestier tidigare, 1993 och 2007.Då lämnades nästan 30 000 vapen och 29 ton ammunition in till polisen.Vapenamnestin pågår fram till den 31 maj 2013.

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick