Svenska Jägareförbundet

Meny

Förbundsnyhet

Förbundet återkallar medlemsregister

Svenska Dagbladets artikel den 18 januari uppmärksammade att Svenska Jägareförbundet delar med sig av vissa medlemsuppgifter till samarbetspartners. Vissa medlemmar reagerade starkt på detta.

2018-02-01

Trygga och nöjda medlemmar är viktigt
Vi har lyssnat på medlemmarna och utvärderat situationen, samt fört dialog med de två partners som berörs. Därefter har vi beslutat att "ta hem registret". De kommer fortsättningsvis inte att ha tillgång till vårt medlemsregister, istället kommer framtida aktiviteter ske genom oss på samma sätt som det gör med övriga partners.

Artikeln i Svenska Dagbladet fick det att framstå som om att förbundet inte hade kontroll över sitt register, vilket inte var fallet. Denna verksamhet är strikt reglerad med tydliga rutiner för att uppgifter inte skulle komma i orätta händer, vilket det heller inte gjort.

Det viktigaste för oss är att medlemmarna känner sig trygga i hur vi hanterar deras personuppgifter och är nöjda med våra medlemserbjudanden.

Hitta nya vägar
Dessa samarbeten har bidragit till att förbundet kunnat satsa mer resurser på att främja den svenska jakten. Därför kommer det bli en ekonomisk konsekvens för förbundet, men vi får helt enkelt arbeta för nya intäkter.

Vi kommer fortsätta med samarbeten, där våra partners kontaktar våra medlemmar. Men alla kontakter sker då via oss.
Vill man inte få erbjudanden från våra samarbetspartners så kan man enkelt avregistrera sig på "Mina sidor" på förbundets webbplats eller genom att kontakta vår medlemsservice på medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Bo Sköld

  • Dela med e-mail
  • Skriv ut
Tillbaka till överblick