Svenska Jägareförbundet

Meny

Stycka vildsvin för grillkvällar

Viltmat 2023-05-26 Tänk bort det traditionella med var del för sig och stycka istället ditt fällda vilt så det blir riktigt gott på grillen. Behåll ben och en del fet...

Hur maten tillagas avgör dryck till viltkött

Viltmat 2023-05-04 Poängen med mat och dryck tillsammans är att de ska samarbeta – inte slå ut eller överglänsa varandra. Hur maten tillagas avgör vilken struktu...

Kocken som lagar mat med eld

Viltmat 2023-03-13 Pontus Karén beskriver sig själv som en stockholmare som ledsnade på stressen och flyttade...

Här är vinnarna i recepttävlingen

Viltmat 2023-02-01 Stort tack till alla er som skickat in härliga bidrag på recept med viltkött. Nu kan vi presentera vinnarna i vår recepttävling.

Tävla med ditt bästa viltrecept

Viltmat 2023-01-12 Nu vill vi se ditt bästa recept på viltkött. Tänk till,...

Utvecklar det vilda köket på Öster Malma

Viltmat 2022-11-10 Mikael Eriksson är mat- och dryckesansvarig på Öster Malm...

Viltmatprojekt inspirerar fler till att äta gås- och vildsvinskött

Viltmat 2022-10-07 Innan Corona-pandemin fick Svenska Jägareförbundet medel ur EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling, för att väcka nyfikenhet kring viltköttet...

Två vinnare i Årets Viltkrog 2022

Viltmat 2022-10-07 Nu står det klart att Linköpingskrogen Restaurang Jord och Gammelgården i Sälen tillsammans delar på guldmedaljen i Årets Viltkrog 2022. Årets...

Sommar, semester och utflykt

Viltmat 2022-10-07 En dag på stranden, vandring, vildsvinsjakt i grödor eller fisketur – oavsett utflykt behövs något litet att äta med på turen. Har du rester av...

Viltmatprojekt – gås och vildsvin till vardag och fest

Viltmat 2022-10-07 För att väcka nyfikenhet kring viltköttet gås och vildsvin, har Svenska Jägareförbundet fått medel ur EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling....

Färsspett på vilt – när Anders Levén ger recepttips

Viltmat 2022-10-07 Kock, kokboksförfattare, kursledare, matkreatör, tv- och radiokock. Anders Levén har många järn i elden. Att viltet är en självklar ingrediens har...

Att välja dryck till viltköttet och dess tillbehör

Viltmat 2023-05-08 Vi har i tidigare artiklar berättat om vikten av balans mellan grundsmaker och hur olika tillagningsmetoder påverkar struktur och smak. Nu kommer v...

Kombinera dryck till viltkött – låt grundsmakerna samspela

Viltmat 2023-04-27 Många kan tycka att det verkar komplicerat att kombinera mat och dryck, men med några enkla tips och råd kan det bli betydligt lättare och inte min...

Taxuppfödare med viltrecept-blogg

Viltmat 2023-02-17 Carina Andersson har deltagit i flera matlagningstävlingar men alltid kommit tvåa. I Svenska...

Viltkött och utematlagning är trenden framåt

Viltmat 2023-01-30 Alla känner av höga elpriser, oroligheter runt om i världen och lågkonjunktur. Då ökar längtan av att samlas och känna gemenska...

Lyckat projekt har lyft gås- och vildsvinskött

Viltmat 2022-11-23 Svenska Jägareförbundet har med sitt projekt "Öka intress...

Tartar på vildgås när Ulrika Brydling lagar vilt

Viltmat 2022-10-11 Välkänd kock, sommelier, projekt- och tävlingsledare. Hon...

Jägare och krögare med viltet i fokus

Viltmat 2022-09-12 Andreas Landén startade viltkrogen Jord för drygt fyra år sedan. Drömmen blev till verklighet med att få arbeta med naturen 50 procent och krogen 5...

Årets viltmatdag på fredag

Viltmat 2022-09-12 Fredag 19 augusti är det åter dags för Årets Viltmatdag som arrangeras av Svenska Viltmatakademin. Bland annat kommer Sveriges bästa viltkrogar att...

Till midsommar grillar vi vilt

Viltmat 2022-09-12 Viltkött på grillen är en favorit till midsommar, kanske tillsammans med en matig sallad och goda såser. Här kommer några tips på hur du lyckas med...

Älgkinder i porter – när bloggaren Mia Peterson lagar vilt

Viltmat 2022-09-12 Mia jobbar som kommunikatör men bloggar även om mat. Vilt är något som funnits med redan från det att hon var liten. – Jag har alltid varit enormt...

Hemmakocken Anders Johansson lagar runt 200 olika rätter per år

Viltmat 2022-09-12 Han bloggar och inspirerar på feeders.se – där maträtter med jakten som inspiration påverkat en hel del senaste åren. Viltkött är det som nu...

 
Ladda in Fler