Svenska Jägareförbundet

Meny

Mari Wigren bjuder upp till tartar på älg

Viltmat 2025-11-12 För Mari Wigren som till vardags driver Restaurang Ångbryggeriet i Piteå finns en stor passion för viltkött i alla dess former. Här bjuder hon på...

Lottas älggryta - het och värmande för kulna höstkvällar

Viltmat 2025-10-17 Älgjakten pågår för fullt i hela landet just nu och många jägare fyller sina frysar med det välsmakande köttet. Vad passar då inte bättre än att...

Midsommartips före grillen: Måns på Öster Malma bjuder på carpaccio

Viltmat 2025-06-19 Måns Lundkvist är ny kökschef på Öster Malma och en kock som tycker om rätter som är oväntade och...

Kryddor och kryddsmör till grillat vilt

Viltmat 2025-06-03 Ge ditt grillade viltkött en smakupplevelse utöver det vanliga med välvalda kryddor och ett smakrikt kryddsmör. Här är några...

Påskfavorit från Öster Malma – varmrökt gravad rådjursstek med enbär

Viltmat 2025-04-15 Inför påsken bjuder Mikael Eriksson, operativ chef på Öst...

Med passion för viltet, naturen och gastronomin

Viltmat 2025-02-07 Mikael är till vardags operativ chef på Svenska...

Färs dag

Viltmat 2024-11-10 Fira färs dag med våra bästa viltfärsrecept.

Årets viltkock bjuder på grillad and

Viltmat 2024-11-10 Max Salomonsson – så heter Årets Viltkock 2024. Max som är 20 år fyllda och till vardags jobbar på Restaurang Bryggaregatan i Skellefteå vann den...

Ulrika Brydling värnar om viltmatlagning – nu har hon fått pris

Viltmat 2024-11-10 Gastronomiska Akademien delade i veckan ut belöningar för framstående måltidskulturella insatser under året som gått. En silvermedalj tilldelades...

Du kan tryggt fortsätta äta vildsvinsjulskinka

Viltmat 2024-11-10 Börja planera för julmaten och lite vildare smaker. Råvarorna har du kanske redan hemma i frysen eller kan köpa hos din lokala gårdsbutik eller...

Älg på menyn hos Mästerkock-deltagaren Lotta Öström

Viltmat 2024-11-10 Matlagning och viltkött har alltid varit ett stort intresse för Lotta Öström och efter deltagandet i Sveriges mästerkock 2018 tog det ännu mer fart...

Fira Mårten gås med grågås

Viltmat 2025-11-10 Idag 10 november firas Mårtensafton eller Mårten gås - en tradition som förr firades i hela landet, men som idag kanske är störst i Skåne.

Michael Barcheus bjuder på Hargryta för matglada

Viltmat 2025-09-09 För Michael Barcheus från Bredåker utanför Boden är harjakten med stövare mer än en jaktform. Den är en passion som sträcker sig långt bortom det...

Grilla vilt i sommar

Viltmat 2025-06-04 Lägg en bit viltkött på grillen och servera sedan med en god chimichurri-röra. Så enkelt är det a...

Gör Mors dag mosig och minnesvärd

Viltmat 2025-05-23 I maj hyllar vi mos, i november firar vi färs. Låt dig inspireras av våra goda mosrecept nedan och gör mosmiddagen till en succé.

Riptoast med het morotspuré

Viltmat 2025-03-07 Den fantastiska vinterjakten på dal-och fjällripa går in ...

Henrik inspirerar med viltleverpastej på julbordet

Viltmat 2024-12-16 Det lackar mot jul, inte minst på sörmländska Öster Malma...

Simon Laiti från Luleå erbjuder gastronomisk mötesplats med vilt i fokus

Viltmat 2024-11-04 Krögaren Simon Laiti driver sedan 16 år tillbaka Hemmagastromin, vackert belägen vid norra Hamnen i Luleå. För Simon har viltkött alltid varit någo...

”Viltkött går å använde te allt”

Viltmat 2024-11-04 Lucas Eriksson kom nia i årets Sveriges Mästerkock, men är en vinnare i alla jägares hjärtan. – Allt har varit så positivt, inga negativa kommentar...

Vildsvin till både vardag och fest hos bloggare

Viltmat 2024-11-04 Anna Andersson från Strängnäs vill skapa något kreativt genom sin matlagning med viltkött. – Att vara gift med en jägare innebär oftast fulla frysa...

”Hela Sverige bakar”-Ida lagar även viltmat

Viltmat 2024-11-04 Med sin viltrulle tog hon hem ett stjärnförkläde i avsnitt nio av tv-programmet ”Hela Sverige bakar”. Så visst går bakning och viltkött bra ihop. –...

Ja – du kan fortsätta äta vildsvinskött

Viltmat 2024-11-04 Afrikansk svinpest (ASF) smittar inte människor och du kan inte heller bli smittad av att äta vildsvins- eller griskött.

 
Ladda in Fler