Svenska Jägareförbundet

Meny

Färsspett på vilt – när Anders Levén ger recepttips

Viltmat 2022-05-19 Kock, kokboksförfattare, kursledare, matkreatör, tv- och radiokock. Anders Levén har många järn i elden. Att viltet är en självklar ingrediens har...

Emilia hämtar inspiration ur skogens skafferi

Viltmat 2022-04-28 Matkreatör, lantbrukare, eventkock och kokboksförfattare – Emilia Nilsson lever sin dröm, med jakt, lantgården och naturen som bas. Dessutom tog ho...

Älgkött är vanligast – vildsvin ökar mest

Viltmat 2022-04-07 Sverige är världens bästa nation när det gäller att ta tillvara på viltkött. Varje år hamnar cirk...

Våffeldagen med vilt inslag

Viltmat 2022-03-24 Rökt viltkött som toppas med rosépeppar, pepparrot eller senapskräm. Här får du flera tips för vildare smaker på en matigare...

Knepet för bästa köttbullarna till jul

Viltmat 2021-12-21 Förstek dina viltköttbullar i ugnen innan du steker dem i...

Vildsvinskött – en fantastisk råvara och matresurs

Viltmat 2021-11-16 Vill du äta mer hållbart och klimatsmart kött?...

Tjälknöl med nya tillbehör

Viltmat 2021-10-12 Tjälknöl på älg är en klassiker, som är lätt att lyckas med. Metoden innebär att du lägger den frysta köttklumpen direkt i ugnen, utan upptining, o...

Vildsvin – en av tävlingsuppgifterna i finalen av Årets Kock

Viltmat 2021-10-12 Varje år arrangeras tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna gö...

Ny studie – bättre hygien vid hantering av viltkött

Viltmat 2021-10-12 I en ny vetenskaplig studie, ”Kvalitet och föroreningar av köttet hos klövvilt”, ges sju tips på hur svenskt viltkött bör hanteras för bättre...

Fira vild alla hjärtans dag

Viltmat 2021-10-12 Se till att middagen klaffar ikväll och bjud på hjärta.

Fira FÄRS DAG vilt på söndag

Viltmat 2021-10-12

Hemmakocken Anders Johansson lagar runt 200 olika rätter per år

Viltmat 2022-05-09 Han bloggar och inspirerar på feeders.se – där maträtter med jakten som inspiration påverkat en hel del senaste åren. Viltkött är det som nu...

Bjud på vilda smörrebröd i påsk

Viltmat 2022-04-11 Alla gillar smörrebröd – men hur gör man dem med vilt? Vi tog hjälp av stjärnkocken Melker Andersson som står bakom nyöppnade smörrebröd-restaurang...

Viltmatprojekt

Viltmat 2022-03-29 Innan pandemin fick Svenska Jägareförbundet medel ur EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling,...

Vilt till nyår – inspireras av Årets Kock-finalisternas såser

Viltmat 2021-12-27 En kraftig viltsky med grön chartreuse? Eller en gräddig sås med äppelcider och äppelmust? Även japanska smaker går att väva in...

Årets julbord: Gravat vilt, krämig rilette och kryddiga viltköttbullar

Viltmat 2021-12-17 Varför inte testa att göra en rilette i år? En fransk...

För godaste fågelköttet, tänk på detta under jakten:

Viltmat 2021-10-19 – Det är viktigt att hantera de nyskjutna änderna på bäst...

Gustav blev årets Kock 2021

Viltmat 2021-09-17 Vilda smaker på menyn när SM i professionell matlagning – Årets kock – genomfördes på Annexet i Stockholm den 16 september. – Det känns helt...

Restaurang Jord blev Årets Viltkrog för andra året i rad

Viltmat 2021-09-17 När Årets Viltdag 2021 arrangerades på Eriksberg i Blekinge 20 augusti, varvades spännande seminarier med paneldebatt och branschfolk. Vinnaren av...

Finalisterna klara – vem vinner Årets Viltkrog 2021?

Viltmat 2021-09-17 Priset ”Årets Viltkrog” tilldelas den restaurang i Sverige som på bästa sätt marknadsför och presenterar viltköttet för sina goda egenskaper som...

Laga viltlunch med Årets Julklapp

Viltmat 2021-09-17 Fick du också ett stormkök i julklapp? Eller har du kanske redan ett Trangiakök hemma som du kan plocka fram? Du som är jägare och har viltkött i...

Vilken blir årets viltkrog 2021?

Viltmat 2021-09-17 Föreslå en krog på info@viltmatakademin.se, senast den 30 november 2020. Därefter tar en namnkunnig jury vid med Gert Klötzke i spetsen....

 
Ladda in Fler