Svenska Jägareförbundet

Meny

Svenska Jägareförbundet arbetar för att minimera lidandet för trafikskadat vilt. Foto: Mostphotos

Om Vilt och trafik

Svenska Jägareförbundets Vilt och trafik-uppdrag syftar till att minimera lidandet för trafikskadat vilt. Detta gör vi genom att organisera, koordinera och utveckla den frivilliga jägardelen av Nationella viltolycksrådets eftersöksorganisation lokalt, regionalt och nationellt.

Svenska Jägareförbundet har ett uppdrag som bland annat består i att koordinera och kompetensutveckla jägare inom Nationella viltolycksrådet. Foto: Madeleine Lewander

Förbundets Vilt och trafik-uppdrag

Svenska Jägareförbundets bidrag till och ansvar inom viltolycksområdet består av att tillföra eftersökskompetens. På flera sätt. Både i form av att tillhandahålla lämpliga personer för uppdragen och att utbilda och informera dessa inom just eftersök. Och även genom att bidra med kunskaper och kraft till den ständiga utvecklingen av Nationella viltolycksrådet. 

Mer om innehåll i Vilt och trafik-uppdraget

 

Värdefullt eftersöksarbete

Jägarna som engaerar sig i Nationella viltolycksrådet gör en stor samhällsinsats. Och är tämligen ensamma om det som krävs: kompetens, utrustning, eftersökshundar och lokalkännedom.

Mer om jägarnas samhällsinsats

 

Utbildningar i eftersök

För att täcka verksamhetens behov har Svenska Jägareförbundet flertalet eftersöksutbildningar, som anordnas runt om i landet.

Mer om våra kurser inom eftersök

 

Mer information


2018-10-23 2023-09-18